Melanie van de Bunt Zilver op het wereldkampioenschap Mennen

ISBÉR – ÁSZÁR – Lid van Menclub De Lange Boom, Melanie van de Bunt, stond in Hongarije vorige week garant voor een zilveren medaille met haar tweespan.

Na een zesde plaats in de dressuur afgelopen donderdag, was er zaterdag een intensieve marathon te rijden. De hindernissen waren vooral ook lang en zwaar te noemen. Van de Bunt, haar groom Esther Budde en haar pony’s waren in hun element. Dat resulteerde in een mooie vierde plek in de marathon. Daardoor kwam ze over all derde te staan met nog één onderdeel te gaan.
Zondag volgde een erg spannende vaardigheidsproef. Veel deelnemers hadden moeite om foutloos en binnen de gestelde tijd te rijden. Melanie van de Bunt reed één balletje van een kegelpoort. Onder luid gejuich wist ze wel binnen de tijd te finishen. Dat leverde haar een zilveren podiumplaats op.

Nederland zilver
Het Nederlandse team heeft ook zilver gewonnen. Lang stond Nederland op goud, maar de allesbeslissende vaardigheid speelden sommigen parten.
Het Nederlandse team bestond uit:
Tweespan Pony’s:
Melanie van de Bunt (Individueel Zilver)
Rodinde Rutjens (Individueel Goud)
Enkelspan Pony:
Tamara Pijl
Brent Janssen
Vierspan Pony’s:
Marijke Hammink (Individueel Zilver)
Edith Chardon

Verenigingen

Bord Sponsoren